Sponsrat innehåll

Sommarens bästa läsning för barn och deras föräldrar

Publicerad: 9 Juli 2024, 10:06

Artikeln innehåller affiliatelänkar.

Varför Lylli är perfekt för semestern

Lylli är en familjeapp med tusentals barnböcker för barn upp till 9 år. I Lylli-appen kan ni spela upp en bok med berättarröst och illustrationer. Du kan också läsa och bläddra i egen takt - eller sätta på en ljudbok! Du och ditt barn kan välja mellan populära karaktärer som Bamse, Pettson och Findus och många, många fler.

Skapa ett konto här och få 7 dagar gratis provperiod samt 50% rabatt i tre månader.

Mer om Lylli

  1. Meningsfull skärmtid: I en tid när skärmar är en del av vardagen, erbjuder Lylli en meningsfull och positiv form av skärmtid. Genom att kombinera läsning och lyssnande med interaktiva element, introduceras barn till böckernas värld och utvecklar sin läskunnighet. 
  2. Ljudböcker för avkoppling: Ljudböcker är en fantastisk lösning när det är dags att varva ner. Låt barnen lyssna på en saga medan de ligger i hängmattan eller innan de somnar. Det är också ett utmärkt sätt att underhålla dem under långa bilresor.
  3. Bärbart och bekvämt: Med Lylli har ni ett helt bibliotek i fickan. Perfekt för resan, stranden eller sommarstugan – ingen risk att böckerna tar slut eller glöms hemma.

Varierat utbud: Oavsett om era barn älskar äventyr, sagor eller lärorika böcker, finns det något för alla på Lylli. Det är enkelt att hitta nya favoriter och hålla läsintresset vid liv.

Boktips för semester med barnen

Spännande äventyr med Musse & Helium

Musse & Helium är två små möss som tar med barnen på fantastiska äventyr i en magisk värld. Serien är fylld av spänning, humor och härliga illustrationer som fångar barnens fantasi. Perfekt för kvällsläsning under sommarens ljumma nätter. Barnen kommer garanterat att förlora sig i de spännande berättelserna och leva sig in i Musse & Heliums värld.

Skratt och mys med Pettson och Findus

Ingen sommar är komplett utan några berättelser om den charmige gubben Pettson och hans busiga katt Findus. Deras vänskap och de tokiga upptågen på gården är både hjärtevärmande och roliga. Medan barnen skrattar åt Findus påhitt, kan föräldrar njuta av de underfundiga detaljerna i Sven Nordqvists illustrationer. Pettson och Findus-böcker är en utmärkt blandning av humor och värme som passar alla åldrar.

Hjältedåd med Bamse

Världens starkaste björn, Bamse, är alltid redo att stå upp för det goda. Bamse och hans vänner är älskade karaktärer som lär barnen viktiga värderingar som vänskap, mod och rättvisa. Berättelserna om Bamse är inte bara spännande utan också lärorika, och de kan skapa intressanta samtal om vad som är rätt och fel. Perfekt för en mysig stund tillsammans i skuggan av ett träd eller i soffan under regniga dagar.

Att ha med Lylli på semestern innebär mindre stress för föräldrar och mer roligt för barnen, en win-win! Med dessa boktips och Lylli som sällskap blir sommarens äventyr både minnesvärda och utvecklande. Trevlig läsning och ha en fantastisk sommar!

Skapa ett konto hos Lylli och få 7 dagar gratis samt 50% rabatt i tre månader.

Finns det fördelar med skärmtid för barn?

Ja, skärmtid kan vara fördelaktig för barn när den används på ett lämpligt sätt. Här är några fördelar:

  • Kreativitet: Appar och spel som stimulerar kreativitet kan uppmuntra barn att rita, skapa musik och utforska sin fantasi.
  • Utbildningsprogram och appar: Interaktiva utbildningsappar och program kan hjälpa barn att lära sig nya ämnen och utveckla viktiga färdigheter på ett engagerande sätt.
  • Avkoppling: Verktyg som Lylli kan hjälpa barn att varva ner, till exempel inför läggdags eller efter en dag på förskolan. I Lylli kan du ställa in en timer för hur länge en ljudbok ska spelas, från 5 till 60 minuter.

Artikeln innehåller affiliatelänkar.

Upptäck nya äventyr med vårt inspirerande nyhetsbrev

Artiklar & Guider

Äventyr för föräldralediga: Barnvagnsvisning på Museet Vrak i Stockholm
Äventyr för föräldralediga: Barnvagnsvisning på Museet Vrak i Stockholm
Ta del av en unik föräldraledig-utflykt med Sandra och Daniel, föräldrar till den charmiga Julian på 7 månader, när de utforskar Museet Vrak i Stockholm. Upplev en fascinerande barnvagnsvisning under ytan och kasta er in i interaktiva VR-äventyr. Glöm inte att förlänga upplevelsen med Vraks barnvagnsvingar, tillgängliga varje måndag mellan 10-12 under våren 2024.
Sommarens bästa läsning för barn och deras föräldrar
Sommarens bästa läsning för barn och deras föräldrar
Sommaren är här och det är den perfekta tiden för både avkoppling och äventyr. För många föräldrar kan semester med barn innebära en härlig blandning av lek, sol och – inte minst – läsning. Här kommer några tips på spännande och underhållande böcker att ta med på semestern, samt varför barnboksappar som Lylli är den ultimata lösningen för att göra livet enklare för föräldrar.
Hur klär du din bebis i vagn på vintern?
Hur klär du din bebis i vagn på vintern?
Vintern är en härlig tid för att vara ute med barn. Men det är viktigt att klä bebisen rätt för att den inte ska bli kall eller svettig. Här är våra bästa tips på hur du klär din bebis i vagn på vintern, beroende på väder och temperatur ute.
Vill du få 1,5 miljoner mindre i livsinkomst än din partner?
Vill du få 1,5 miljoner mindre i livsinkomst än din partner?
Handen på hjärtat, att ha småbarn kostar mer för mammor än för pappor. För vissa kvinnor börjar det redan under graviditeten med den minskning av inkomst som en sjukskrivning innebär. Det fortsätter ofta med att den som är mamma tar större delen av föräldraledigheten, vab och går ner i tid för att få ihop livspusslet.
Här kan du hämta ut babyboxar!
Här kan du hämta ut babyboxar!
Konceptet med babyboxar är genialiskt. Här får man chansen att prova olika artiklar, vissa är helt gratis och för andra behöver du stå för frakt. Många kan man beställa redan innan bebis kommer, andra när ditt barn är fött. Här finns listan på de olika babyboxarna du kan hämta ut.
De första dygnen efter förlossning: En guide för nyblivna mammor
De första dygnen efter förlossning: En guide för nyblivna mammor
Har du precis genomgått en förlossning och nu har du äntligen din bebis i din famn? Stort grattis! De första dygnen efter att ha fött barn är minst sagt omtumlande. Det där lilla knytet som hittills bara funnits i din mage har nu lämnat livmoderns varma rum och från ena dagen till den andra så har du ett litet liv att ta hand om. Det kan kännas både överväldigande och svårt men det är också en tid av stor glädje och kärlek.
Hur hanterar man mardrömmar och nattskräck hos barn? Sömncoachen ger sina bästa tips
Hur hanterar man mardrömmar och nattskräck hos barn? Sömncoachen ger sina bästa tips
Vad är skillnaden mellan mardrömmar och nattskräck? Hur kan du som förälder bemöta barnet när det sker? I den här artikeln reder vi ut begreppen och du får handfasta tips och råd på vad du kan göra för förebygga och hjälpa ditt barn att få bättre nattsömn.
Älskar du inte föräldraledigheten? Här är 7 tips!
Älskar du inte föräldraledigheten? Här är 7 tips!
Vissa tycker det är alldeles, alldeles underbart att vara hemma med en liten bebis. Andra tycker det är ensamt och långtråkigt. I appen Plussa hittar du tips och råd kring hur du som förälder kan må så bra som möjligt. Bland annat har Plussa samlat några tips till dig som tycker föräldraledigheten är utmanande.
Föräldraledig i Göteborg? Här kommer tips på aktiviteter
Föräldraledig i Göteborg? Här kommer tips på aktiviteter
Leksaksbibliotek, hälsa på djur och skapa vattenvana med hjälp av babysim. Föräldralediga.se har kartlagt mötesplatser och aktiviteter i Göteborg för föräldralediga och deras barn. Här finns något både för den som vill göra något stillsamt, som gå på babycafé eller utflykt till 4H-gård och för den som vill ha lite mer rörelse som babysim och babyrytmik.
Tips på aktiviteter för föräldralediga med barn som är 4-6 månader
Tips på aktiviteter för föräldralediga med barn som är 4-6 månader
Föräldraledighet är en underbar tid att få spendera med sitt nyfödda barn, men för vissa kan det också vara svårt att veta vad man ska fördriva tiden med mellan blöjbytena. Vilka aktiviteter kan man göra med bebisar som är 4-6 månader gamla? Här är några förslag på aktiviteter som kan vara roliga och utvecklande för både dig och ditt barn.
Barnvagnspromenader i stadsmiljö
Barnvagnspromenader i stadsmiljö
När man lever i en storstad med småbarn så blir ofta promenaderna nära trafikerade gator. Du är knappast ensam om att fundera över hur hälsosamt det egentligen är. Men lösningen är nära. Bli mer medveten om luftföroreningshalten i ditt närområde.
Tidiga graviditetstecken – 20 symtom på att du är gravid
Tidiga graviditetstecken – 20 symtom på att du är gravid
Graviditet är en av de mest spännande, läskiga och livsförändrande upplevelserna en kvinna kan gå igenom. Tidiga graviditetssymtom kan variera från person till person, men det finns några vanliga tecken och symtom som många kvinnor upplever under de första veckorna av graviditeten. Låt oss ta en titt på några av de vanligaste knepiga små tecknen som du kan uppleva.
Måste småbarnsårens viktigaste inköp köpas?
Måste småbarnsårens viktigaste inköp köpas?
Under de första åren under barnens liv händer mycket, de växer snabbt och behoven förändras. Det här innebär ofta nya inköp, till exempel en större barnvagn, en ny bilbarnstol och kanske den första cykeln? En fråga man såklart ställer sig: måste allt köpas?
Babymassage – en mjuk beröring för ditt barn med flera hälsofördelar
Babymassage – en mjuk beröring för ditt barn med flera hälsofördelar
Att ge din baby massage kan vara en underbar upplevelse för både dig och ditt barn. Det är en mjuk och närmande beröring som kan hjälpa till att skapa en stark känslomässig koppling mellan er, samtidigt som det har många hälsofördelar för ditt barn.
Föräldraledig i Stockholm? Här kommer tips på aktiviteter
Föräldraledig i Stockholm? Här kommer tips på aktiviteter
Föräldralediga.se har tittat på mötesplatser och aktiviteter som finns i Stockholm med omnejd för föräldralediga och deras barn. Det finns aktiviteter både den som vill göra något stillsamt som sångstund och för den som vill ha mera rörelser som utflykter. Mycket är gratis eller ges till självkostnadspris, annat kostar per tillfälle eller har terminsavgift. Stockholm erbjuder massor att göra och ställen att besöka.
Långresa med bebis under föräldraledigheten
Långresa med bebis under föräldraledigheten
Föräldraledigheten är här och många funderar på att göra den där långresan man alltid drömt om. För de flesta föräldrar så går barnet alltid först, och det är väl just det föräldraledigheten är till för? Att vi skall lämna hela vårt fokus åt barnet och vår relation. Att skaffa barn är en stor förändring, den förändringen är där oavsett om du är hemma eller på resande fot.
Lär din bebis babytecken!
Lär din bebis babytecken!
När våra barn är små är det vanligt att känna en längtan efter en tid då man kan kommunicera bättre och enklare. Men det finns faktiskt enkla medel för att kunna börja "prata” med din bebis innan språket är på plats. Nämligen med hjälp av Babytecken, eller ”tecken som stöd” som det också kallas.
3 tips på aktiviteter att göra i sommar
3 tips på aktiviteter att göra i sommar
Äntligen har sommaren hittat hit, här finns 3 tips till er som är föräldralediga eller har semester med bebis och yngre barn.
Följ med på en dag med GroGro – färsk mat för barn
Följ med på en dag med GroGro – färsk mat för barn
Har du hört talas om GroGro? Framtidens mat för barn som är färsk och kallpressad. En näringsrik smakbomb som görs på hela ekologiska råvaror. Häng med oss under en sommardag där vi både kommer dela våra bästa GroGro-tips kring färsk mat i värmen och smarriga recept för de minsta.
Vad ska man tänka på inför babysim?
Vad ska man tänka på inför babysim?
Innan man ska gå på babysim för första gången finns det såklart många funderingar kring hur det går till och vad man ska tänka på. Det kan vara mycket att hålla koll på de första gångerna – barn och packning ska manövreras – och mycket information ska tas in. Vi har samlat några värdefulla tips för dig som ska på babysim med din bebis.